Balogh-Molnár Ibolya

Kaptam egy játék felhívást sapimanótól, hogy írjam le az 5 kedvenc filmemet. Hát nagyon nehéz volt csak 5-öt kiválasztani, mivel nagyon szeretek filmet nézni meg moziba járni. Szinte minden este berakunk egy filmet vagy valami sorozatot. Mivel nem régen költöztünk össze Tibivel tv-nk még nincs, de nem is bánom. A számítógépen azt nézek amit akarok, nem tömik az agyamat felesleges marhaságokkal. Persze a tv-ben is vannak jó filmek, műsorok meg csatornák, csak tudatosan kell szelektálni!!!

Íme az 5 film:

1. Quentin Tarantino: Ponyvaregény

Mert ez volt az első Taranrino film amit láttam, azóta imádom minden alkotását. Meghökkentett a film szerkezete, témája és mondanivalója. És hát persze a szinészgárda magáért beszél: John Travolta, Samuel L. Jackson, Beuce Willis, Uma Thurman.

2. Túlélni Picassót

Egyik kedvenc színészem Sir Anthony Hopkins szerintem egyik legjobb alakítása az öregedő Picasso szerepe, aki különc művész és még mindig hajszolja a nőket. Életének 10 évét mutatja be egyik felesége mellett aki 2 gyermeket is szült neki. S a végén ismét új életet kezd egy fiatalabb nő oldalán.

3. A pokolból

Szerintem a világ leghelyesebb színésze Johnny Depp, azt szoktam mondani ő megérne egy ajtó csapkodást!!! ;) Szeretem minden filmjét amiben szerepel ez csak az egyik. Rajta kivül szeretem még a kosztümös filmeket is.

4. Martin Scorsese: A tégla

Az egyik hogy Scorsese végre ezért kapta meg a régen megérdemelt oscar-díjat!!! A másik pedig Leonardo Dicaprio, aki szerintem fantasztikus színész, nagyon jó filmjei vannak csak a Titanic nem kellett volna :( A harmadik pedig hogy izgalmas és megdöbbensz a végén.

5. Benjamin Button különös élete

Ez talán a legutóbbi film ami nagy hatással volt rám. Nagyon kíváncsi voltam hogyan oldják meg, hogy vissza fele éli életét. Az eleje még hihető volt, de a végén a csecsemő talán túlzás volt. Ettől függetlenül nagyon tetszett, megható volt és sírtam is. Na meg hát persze Brad Pittet se rugdosnám ki az ágyamból :)

Persze ezen kivül még nagyon sok kedvencem van, gyakorlatilag megnézek bármit, csak valamit egyszer, a jobbakat meg többször is. Amit nem szeretek az a nagyon durva horror. Szeretem a sorozatokat is, a kedvencem a Jóbarátok, és nemrég néztük végik a Csillagkapu mind a 10 évadját! (Ez Tibi kedvence) Közben én is megszerettem.

Fogalmam sincs kinek küldjem tovább, kinnél járt már és kinnél nem. Szóval ha olvasod ezt a bejegyzést, nagyon örülnék ha leírnád te is az 5 kedvenc filmedet!!! Csak hadj megjegyzést.

1 Response
  1. Nóri Says:

    Hát, szerintem sok közös van bennünk, ahogy is jobban olvasgatom a blogodat. Tarantinot én is az első helyre tettem, a Jóbarátok szintén nagy kedvencem, ésnem tudom eldönteni hogy Chandler, Joey vagy Ross a kedvencem...


Related Posts with Thumbnails